| Zupa pomidorowa | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwyCzas: 40 min.
 Głosów: 2Ocena: 4.50
- pół pęczka włoszczyzny
 - sok pomidorowy z kartonu lub 2 słoiki przecieru pomidorowego z domowej spiżarni
 - szklanka śmietanki lub mleka sojowego,
 - łyżka oliwy z oliwek
 - zielona natka pietruszki
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Warzywa obrać, ugotować, a następnie dodać przecier lub sok pomidorowy i śmietankę (lub mleko sojowe) oraz oliwę. Do gotowej zupy dodać ugotowany ryż oraz posypać ją natką pietruszki.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  joasia962 | 
	| Przepis czytano już 5960 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |