przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Prażone jabłka do ciast

Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- jabłka 5 szt. twarde
- cukier 1 ok. szklanka
- cukier waniliowy z prawdziwą wanilią
- 1 cytryna
- cynamon mielony, 1 łyżeczka
- masło ok. 1,5 łyżki

Opis przygotowania:
Jabłka kroimy w dużą kostkę, wkładamy na rozgrzane masło, smażymy. Możemy podlać odrobiną wody ok. ćwierć szklanki. Przesypujemy cukrem, cukrem waniliowym. Skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy cynamon. Smażymy do uzyskania konsystencji dżemu z dużymi kawałkami owoców, mieszając od czasu do czasu. Masę możemy schłodzić, przechowywać w lodówce lub zamrozić. Wykorzystujemy do deserów i ciast.
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis został dodany przez:  adrianbogacki
Przepis czytano już 5634 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin