Prażone jabłka do ciast |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - jabłka 5 szt. twarde
- cukier 1 ok. szklanka
- cukier waniliowy z prawdziwą wanilią
- 1 cytryna
- cynamon mielony, 1 łyżeczka
- masło ok. 1,5 łyżki
|
Opis przygotowania: Jabłka kroimy w dużą kostkę, wkładamy na rozgrzane masło, smażymy. Możemy podlać odrobiną wody ok. ćwierć szklanki. Przesypujemy cukrem, cukrem waniliowym. Skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy cynamon. Smażymy do uzyskania konsystencji dżemu z dużymi kawałkami owoców, mieszając od czasu do czasu. Masę możemy schłodzić, przechowywać w lodówce lub zamrozić. Wykorzystujemy do deserów i ciast. |
|
Sposób przygotowania: Duszone |
|
Przepis został dodany przez: adrianbogacki |
Przepis czytano już 5634 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |