Zupa krem ze świeżych ogórków |
|
Poziom: łatwy Czas: 60 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 2 ogórki świeże, szklarniowe
- cebula 1 średnia
- koperek świeży
- sól
- cukier
- pieprz biały
- mąka poznańska
- masło
- mleko 3/2%
- kremówka 30%
- żółtka 3 sztuki
- cytryna
|
Opis przygotowania: Ogórki obieramy, usuwamy nasiona, miksujemy. Sporządzamy sos beszamel (mąka, masło, mleko). Dodajemy ogórki i zeszkloną cebulę, miksujemy. Gotujemy 15 minut, doprawiamy solą, cukrem, sokiem z cytryny i skórką, koperkiem. Na koniec dolewamy kremówkę z rozbełtanymi żółtkami. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: adrianbogacki |
Przepis czytano już 5968 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |