przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa krem ze świeżych ogórków

Poziom: łatwy
Czas: 60 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 2 ogórki świeże, szklarniowe
- cebula 1 średnia
- koperek świeży
- sól
- cukier
- pieprz biały
- mąka poznańska
- masło
- mleko 3/2%
- kremówka 30%
- żółtka 3 sztuki
- cytryna

Opis przygotowania:
Ogórki obieramy, usuwamy nasiona, miksujemy. Sporządzamy sos beszamel (mąka, masło, mleko). Dodajemy ogórki i zeszkloną cebulę, miksujemy. Gotujemy 15 minut, doprawiamy solą, cukrem, sokiem z cytryny i skórką, koperkiem. Na koniec dolewamy kremówkę z rozbełtanymi żółtkami.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  adrianbogacki
Przepis czytano już 5968 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin