przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Gnocchi szpinakowe włoskie kluseczki

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
500g ziemniaków

żółtko

100 g mąki (najlepiej włoskiej typu 00)

2 łyżki parmezanu

3-4 łyżki rozmrożonego szpinaku

sól,gałka muszkatołowa

Opis przygotowania:
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać i przepościć przez praskę. Dodać mąkę, żółtko i przyprawy. Zagnieść ciasto. Uformować wałek. Zrobić kluseczki. Gotować w osolonej wodzie.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 6577 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin