przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Grill - wspomnienie lata

Poziom: średni
Porcji: 8
Głosów: 2
Ocena: 3.50
Składniki:
- 60 dkg piersi z indyka (pokrojone w kawałki)
- sok z grejpfruta ok. 2 szklanki
- pieprz świeżo zmielony
- sól
- papryka w proszku (słodka)
- curry lub przyprawy do indyka
- cebulka 2 główki
- papryka 2 szt może być różnokolorowa
- ok. 30 dkg zmielonych pistacji
- bakłażan

Opis przygotowania:
Pokrojonego indyka dzielimy na dwie części. Pierwszą oprószamy
delikatnie w soli i pieprzu i zanurzamy do soku grejpfrutowego na
kilkanaście godzin. Drugą połowę paprykujemy, solimy i dosypujemy jakie tylko
przyprawy lubimy i do lodówki na kilkanaście godzin.
Międzyczasie mielimy pistacje ( ale nie na pył tylko na ciut grubsze
kawałeczki), ćwiartujemy sobie paprykę, cebulkę, bakłażan.
Po kilkunastu godzinach macerowania się indyka tę cześć, która była
moczona w soku dodatkowo teraz oprószamy w pistacjach. No i na pałeczki
do szaszłyków na przemian z zieleniną raz paprykowy indyk , raz
pistacjowy. Na tackę i na rozżarzony grill.
Palce lizać!
Opis / Uwagi:
pistacje drogie, za to grill inny niż u sąsiada :))
Przepis został dodany przez:  milovia
Przepis czytano już 5490 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)



Dodał/a milovia






Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*


:)
Dodał/a kucharz dnia 2010-10-16 11:18:01

już tęsknie za latem











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin