Kieszonki z indyka faszerowane grzybami leśnymi |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: świeże grzyby - 100 gramów
średniej wielkości cebula - 1 sztuka
olej słonecznikowy - 80 mililitrów
Suszone śliwki - 10 gramów
majeranek
Ząbek czosnku - 1 sztuka
Przyprawa do mięs Knorr
wędzony boczek - 8 plastrów
Fix Kieszonki schabowe z pieczarkami Knorr - 1 sztuka
|
Opis przygotowania: Pokrój grzyby na ćwiartki, cebulę w kostkę i podsmaż wszystko na oleju. Dodaj śliwki pokrojone na małe kawałki, dopraw wszystko majerankiem, posiekanym czosnkiem i odrobiną Przyprawy do mięs KNORR i dobrze wymieszaj,
Pokrój pierś z indyka na plastry o grubości 1 cm. Zrób w każdym kawałku mięsa kieszonkę poziomo nacinając mięso ostrym nożem. Włóż w przygotowane nacięcia farsz i owiń każdy kawałek mięsa 2 plastrami boczku.
Podsmaż tak przygotowane kotleciki z obu stron na patelni, zalej Fixem Kieszonki schabowe z pieczarkami KNORR przygotowanym według przepisu na opakowaniu.
Gotuj całość 5 minut i podawaj. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 4043 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |