Myszki w majonezie |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: * 4 5 jaja
* kilka rzodkiewek
* kilka strączków szczypiorku
* majonez
* śmietana
* musztarda
* sól
* pieprz
|
Opis przygotowania: Jaja ugotować na twardo i przekroić w zdłuż. Ułożyć na talerzu. Rzodkiewkę pokroić w plasterki i plaserki jeszcze na pół, szczypiorek pokroić na kilka centymetrów. W jajka wbić szczypiorek (jako ogonek), rzodkiewkę (jako uszy), można jeszcze wbić ziarenka pieprzu jako oczy lub nos. Polewamy majonezem (majonez zmieszcą z kilkoma łyżkami śmietany i łyżeczką musztardy i doprawić do smaku). Przepis jest bardzo prosty. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 4403 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |