|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Krem z pieczarek |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 6Ocena: 3.00
- 2 l wywaru z włoszczyzny
 - 40 dkg pieczarek
 - mała cebula
 - łyżka masła
 - 2 łyżki mąki
 - 2 żółtka
 - 1 szklanka śmietanki
 - natka pietruszki
 - sól, pieprz
 
 
 |  | Opis przygotowania: Pieczarki i cebulę pokroić w plasterki, udusić na maśle, przełożyć do garnka z wywarem i zagotować. Dolać zawiesinę z mąki i pięciu łyżek wody. Gotować kilka minut, zdjąć z ognia, zmiksować i jeszcze raz podgrzać. Żółtka wymieszane ze śmietaną i niewielką ilością gorącego wywaru wlać do zupy, wymieszać i od razu zdjąć z ognia (nie gotować), przyprawić. Podawać z grzankami i posiekaną natką.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia polska |  |  |  | Przepis czytano już 7567 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 Wasze komentarze 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |