Duże muszle z ricottą i łososiem |
|
Poziom: łatwy Czas: 20 min. Porcji: 7 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Składniki na 6-8 porcji:
" 250 g makaronu duże muszle De Cecco
" 250 g sera ricotta
" 100 g wędzonego łososia
" 250 g pomidorków koktajlowych Ponti
" 2 ząbki czosnku
" szczypta soli
" świeży tymianek
|
Opis przygotowania: Makaron gotujemy al dente. Przelewamy zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania. Ricottę łączymy z pokrojonym drobno czosnkiem, szczyptą soli i posiekanym tymiankiem. Makaron napełniamy ricottą, pomidorami oraz pociętym łososiem. Posypujemy tymiankiem. Podajemy w temperaturze pokojowej. |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 2818 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |