przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zapiekanka z ryżem białym marki Britta, cukinią i jajkami

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
" 7 jaj
" 2 torebki ryżu białego marki Britta (po 100 g)
" masło klarowane do smażenia
" cebula
" 4 ząbki czosnku
" 1/2 szklanki startego żółtego sera
" posiekana natka pietruszki
" duża cukinia
" szklanka słodkiej śmietanki 12%
" sól, pieprz

Opis przygotowania:
1. Ugotować 6 jajek na półtwardo ostudzić, obrać ze skorupek.
2. Ryż biały marki Britta ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić, wysypać z torebek i wymieszać.
3. Na łyżce masła klarowanego podsmażyć bardzo drobno posiekaną cebulę oraz czosnek, połączyć z ryżem i natką, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Łyżką stołową uformować wgłębienia i powkładać w nie jaja.
4.Przygotować sos śmietanowy: do miski wlać śmietankę, dorzucić surowe jajko oraz ser  całość wymieszać i doprawić do smaku.
5. Cukinie pokroić na plasterki i układać na górze zapiekanki. Potrawę zalać sosem. Zapiekać 15 min w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Opis / Uwagi:
Zapiekanka z ryżem białym marki Britta, cukinią i jajkami to idealna propozycja na pyszny oraz syty obiad.
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 2168 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin