|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Zacierka |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
2,5 l wody,
 10 dkg boczku chudego wędzonego,
 cebula 1 jajko sól niecała szklanka mąki.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Wodę zagotować, z mąki, jajka i odrobiny wody zagnieść kluskę, wyrabiać zacierki wsypywać do wody, jak wypłyną chwilę pogotować, na patelni usmażyć boczek z cebulką, dodać do wywaru, doprawić do smaku solą pieprzem.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia polska |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 5632 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 Wasze komentarze 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |