| Ziemniaki ziołowe | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
1 kg ziemniaków
 40 g masła
 1 kopiasta łyżka mąki
 2 szkl. wywaru warzywnego
 3-4 łyżki kwaśnej śmietany
 2-3 łyżki posiekanej rzeżuchy
 sól, pieprz
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Ugotować ziemniaki w mundurkach, pokroić w grube plastry. W garnku przygotować zasmażkę z tłuszczu i mąki, zalać wywarem, dodać śmietanę, przyprawić. Pod koniec dodać rzeżuchę.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 5706 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |