przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Rolada serowa

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 3.50
Składniki:
70 dag żółtego sera
40 dag bryndzy
1/2 strąka czerwonej papryki
1/2 strąka zielonej papryki
1 pęczek rzodkiewek
2 łyżeczki agaru

Opis przygotowania:
Z bryndzy, pokrojonych papryk i rzodkiewek zrobić nadzienie, dodać rozpuszczony w niewielkiej ilości agar, odstawić w chłodne miejsce. Ser włożyć do garnka z gorącą wodą, ogrzewać, a kiedy stanie się miękki (ok. 30 min.) wyjąć, odsączyć, rozwałkować na prostokąt o gr. 1 cm. Na ser wyłożyć farsz, zwinąć roladę, schłodzić w lodówce, kroić w plastry.
Region:  Kuchnia polska
Przepis czytano już 7475 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin