przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Chińska zupa z uchem bzowym

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 4 szklanki rosołu z kurczaka
- 200 gramów gotowanego mięsa kurczaka
- 100 gramów makaronu
- 1 szklanka porto
- 100 gramów ucha bzowego
- 3 jajka
- pieprz
- sól
- zielona pietruszka

Opis przygotowania:
Do wrzącego rosołu wrzucić drobno pokrojone grzyby, posolić, dodać porto i pieprz, a po chwili roztrzepane jajka. Do miseczek włożyć ugotowany makaron oraz pokrojone w cienkie paseczki mięso i zatopić przygotowaną zupą. Posypać zieloną pietruszką.
Region:  Kuchnia chińska
Przepis czytano już 8301 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin