przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sofrito

Poziom: łatwy
Głosów: 3
Ocena: 5.00
Składniki:
Oliwa,
1 cebula,
1 czosnek,
pomidory.

Opis przygotowania:
Smażyć na bardzo gorącej oliwie drobno posiekaną cebulę i czosnek, by były miękkie i przezroczyste, lecz nie zrumienione. Dodać sparzone pomidory (bez skórki i pestek), ewentualnie dolać trochę gorącej wody i dusić tak długo, aż połowa płynu odparuje, a masa przybierze konsystencję piure.
Region:  Kuchnia hiszpańska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 11261 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin