|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Zupa gulaszowa |
|
Poziom: łatwy Głosów: 25 Ocena: 3.76 Składniki: 250 g wołowiny,
100 g cebuli,
1 kg ziemniaków,
100 g pomidorów,
50 g papryki,
40 g smalcu,
kminek,
czosnek,
sól,
papryka w proszku.
|
Opis przygotowania: Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu na żółty kolor, dosypać papryki, a następnie obskażyć pokrojone w kostkę mięso. Włożyć wszystko do garnka, dodać posiekany czosnek, pokrojone w kostkę pomidory i paprykę zalać wodą i dusić na wolnym ogniu, w miarę potrzeby uzupełniać wodą. Gdy mięso jest prawie miękkie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i zalać wodą tak, aby wszystko było nią przykryte. Gotować do miękkości. |
|
Region: Kuchnia węgierska | Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 32507 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Wasze komentarze
zupka gulaszowa Dodał/a ~roxi dnia 2008-05-03 10:04:33
uważam że przepis jest świetny i bardzo łatwy a przedewszystkim smaczna zupa
|
|
|
|