przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa z kukurydzą

Poziom: łatwy
Głosów: 4
Ocena: 2.50
Składniki:
- kura (ok. 1.5 kg)
- puszka kukurydzy
- 2 ząbki czosnku
- 2 pomidory
- 2 papryki chili
- cukinia
- 2 marchewki
- 2 jajka na twardo
- 0.5 pęczka natki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 - 2 łyżeczki oregano
- sos tabasco
- sól

Opis przygotowania:
Kurę zalać 3 l wody, gotować godzinę. Kurę wyjąć, bulion odparować do 1.5 l. Czosnek przecisnąć przez praskę. Chili posiekać. Pomidory obrać, pokroić w niewielką kostkę. Pomidory, koncentrat, czosnek, chili i oregano zmiksować na pastę. Marchewki i cukinię pokroić w krążki. Mięso rozdrobnić. Jajka pociąć w ósemki. Natkę posiekać. Warzywa wrzucić do bulionu, gotować 5 min. Dodać pastę oraz mięso, przyprawić solą i tabasco. Podawać z jajkami i natką.
Region:  Kuchnia meksykańska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 7034 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin