przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka z topinambura

Poziom: łatwy
Głosów: 3
Ocena: 4.33
Składniki:
750 g bulw topinambura,
sól,
8 - 10 łyżek oleju z orzeszków ziemnych,
4 - 6 łyżek łagodnego octu sól,
mielony pieprz,
1 łyżeczka musztardy.

Opis przygotowania:
Topinambury obrać i ugotować do miękkości (tak jak ziemniaki) w osolonej wodzie. Wodę odlać, a ziemniaki ostudzić i pokroić na plasterki.
Topinambura włożyć do miseczki i zalać marynatą. Całość dokładnie wymieszać. Podawać ze smażoną rybą.
Region:  Kuchnia meksykańska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 14137 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin