przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Łazanki z kapustą

Poziom: łatwy
Głosów: 3
Ocena: 2.33
Składniki:
Ciasto:
- 35 dkg mąki
- 2 jaja
- około 50 ml wody
- sól

Nadzienie:
- 3 dkg suszonych grzybów
- 50 dkg kapusty kwaszonej
- 8 dkg cebuli
- 2 dkg mąki
- 5 dkg tłuszczu
- pieprz
- kminek do smaku
- tłuszcz i tarta bułka

Opis przygotowania:
Łazanki przygotowywać jak zwykłe łazanki. Grzyby umyć, namoczyć i ugotować. Kapustę pokrajać, zalać wywarem z grzybów, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i dalej gotować pod przykryciem. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć nie rumieniąc, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z odcedzoną kapustą i łazankami oraz posiekanymi grzybami, doprawić do smaku, przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i posypanego tarta bułką, wyrównać powierzchnię i zapiec.
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 14212 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin