Śledziki w śmietanie |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - ok 6 płatów śledzi matjasów marynowanych
- 3 średnie ogórki konserwowe
- 1 duża cebula
- pół łyżeczki cukru
- 1 mały kubek śmietany 18% np. Luksusowa
- trochę drobno posiekanej zielonej pietruszki
- 4 płaskie łyżki majonezu
- ocet, pieprz
|
Opis przygotowania: Płaty śledziowe pokroić na kawałki i skropić obficie octem oraz posypać pieprzem, pozostawić na tacce. Ogórki i cebulę pokroić w drobniutką kosteczkę. Śmietanę połączyć z majonezem, dodać pokrojoną cebulę, ogórki i natkę pietruszki. Doprawić cukrem i pieprzem do smaku. Przekładać raz sos raz śledzie. Włożyć do lodówki. |
|
|
Przepis został dodany przez: anka1988 |
Przepis czytano już 4535 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |