przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Śledziki w śmietanie

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- ok 6 płatów śledzi matjasów marynowanych
- 3 średnie ogórki konserwowe
- 1 duża cebula
- pół łyżeczki cukru
- 1 mały kubek śmietany 18% np. Luksusowa
- trochę drobno posiekanej zielonej pietruszki
- 4 płaskie łyżki majonezu
- ocet, pieprz

Opis przygotowania:
Płaty śledziowe pokroić na kawałki i skropić obficie octem oraz posypać pieprzem, pozostawić na tacce. Ogórki i cebulę pokroić w drobniutką kosteczkę. Śmietanę połączyć z majonezem, dodać pokrojoną cebulę, ogórki i natkę pietruszki. Doprawić cukrem i pieprzem do smaku. Przekładać raz sos raz śledzie. Włożyć do lodówki.
Przepis został dodany przez:  anka1988
Przepis czytano już 4535 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin