przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Śmietankowa poezja


Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- 1 szklanka mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 szklanki kremówki
- 10 łyżek cukru pudru
- marmolada truskawkowa

Opis przygotowania:
Białka ubij ze szczyptą soli.
Żółtka utrzyj z cukrem na gładką masę, dodaj mąkę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, a na koniec ubite białka.
Tak przygotowane ciasto wlej do tortownicy i piecz około 40 minut, w temp. 160-180 st. C.
W tym czasie schłodzoną kremówkę ubij z cukrem. Kiedy biszkopt całkiem wystygnie, przekrój go na 3 krążki i przełóż kolejno - najpierw truskawkową marmoladą, a potem śmietankową masą.
Tort pokryj tym samym kremem co w środku. Dodatkowo możesz go posypać czekoladowymi wiórkami i udekorować kandyzowanymi wisienkami.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 6792 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin