przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Śledzie opiekane w zalewie octowej


Poziom: łatwy
Czas: 40 min.
Głosów: 17
Ocena: 3.59
Składniki:
- płaty zielonych śledzi, ok 3 sztuki
- bułka tarta
- mąka

Zalewa na litr wody:
- szczypta soli (wg. smaku)
- 1 łyżka cukru (wg. smaku)
- ok 7 łyżek stołowych octu 10%
- 4 listki laurowe
- 4 kulki ziela angielskiego
- ćwiartka gałki muszkatołowej

Opis przygotowania:
Składniki zalewy zagotować i odstawić do wystygnięcia. Opanierowane w bułce i mące śledzie upiec na oleju. Następnie ułożyć w słoiku i zalać zalewą. Zakręcić słoik i odstawić.
Opis / Uwagi:
Śledzie najlepiej smakują dopiero drugiego dnia.
Przepis czytano już 23697 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)


















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin