przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Śledzie w rodzynkach


Poziom: łatwy
Czas: ponad 2 godz.
Głosów: 20
Ocena: 4.44
Składniki:
- 1,50 kg - 1,60kg śledzi matiasów
- 1 słoik pieczarek marynowanych
- 15 dkg rodzynek
ZALEWA:
- 1 litr wody
- 2 łyżki cukru
- 1/2 butelki octu 10%
- 20 ziarenek ziela angielskiego
- 7 liści laurowych

Opis przygotowania:
Zalewę zagotować i do wrzątku wrzucić cebule na minutę, potem ostudzić. Śledzie wymoczyć 15-20 minut, poukładać i zalać zalewą. Wstawić do lodówki na minimum 24 godziny. Zlać zalewę, rodzynki sparzyć a pieczarki i cebule pokroić w talarki. Ułożyć warstwami: śledzie pokrojone w dzwonki - cebula - pieczarki - rodzynki - śledzie. Zalać olejem sałatkowym i odstawić na 24 godziny.
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  glt
Przepis czytano już 12542 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin