|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Agrestowa kratka |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
- 100 ml mleka
 - 25 dkg twarogu
 - 15 dkg cukru
 - 45 dkg mąki
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 - 30 dkg gęstej śmietany (1 1/4 szkl.)
 - 4 jajka
 - 1,5 kg agrestu
 - 1/2 szklanki oleju
 - cukier waniliowy
 
 
 |  | Opis przygotowania: Ser utrzeć z mlekiem, olejem i 12 dkg cukru. Mąkę wymieszać z proszkiem, dodać do masy serowej i zagnieść gładkie ciasto. Agrest włożyć do garnka, podlać wodą i gotować przez 20 min. Przetrzeć przez sito. Śmietanę, 3 jajka, cukier, cukier waniliowy i mus utrzeć na jednolitą masę. 2/3 ciasta rozwałkować, wylepić dno i boki natłuszczonej blachy i wyłożyć masę. Resztę ciasta rozwałkować, pokroić w kwadraty, ułożyć na masie agrestowej. Posmarować ciasto rozmąconym jajkiem. Piec 35 min. w temp. 180°C.
 |  |  |  |  |  | Przepis czytano już 6329 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |