przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





AJWAR-CHORWACJA


Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
- 3 kg papryki czerwonej słodkiej
- 20 dkg papryki chili ostrej
- 2 główki czosnku
Zmielić w maszynce do mięsa lub malakserze na papkę
Dodać:
- 0,5 kg cukru
- 1 l oleju (proponuję dać połowę z tego)
- 2 słoiczki koncentratu pomidorowego
- 1 szk. octu
- 1 1 łyżki soli
- 10 ziarenek ziela angielskiego, liście laurowe
- 1 płaska łyżeczka pieprzu

Opis przygotowania:
Wszystko gotować 15 min. Gorące wkładać do słoiczków. Odwrócić do góry dnem.
Przechowywać np.w lodówce lub spiżarni,pewnie niedługo bo taki dobry!!!
SMACZNEGO !!!
Opis / Uwagi:
Bardzo ciekawy sos,pyszny do wędlin, sosów. Pierwszy raz jadłem go będąc w Chorwacji i od razu polubiłem!Jadłem go w pysznej pszennej bułce z grillowanymi królewskimi krewetkami,bomba!
Przepis został dodany przez:  jaceksz
Przepis czytano już 4769 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Dodał/a jaceksz
















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin