przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Ananasek

Poziom: średni
Głosów: 11
Ocena: 3.82
Składniki:
ciasto biszkoptowe:
6 jajek
1 szkl. cukru
1 szkl. mąki
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
masa budyniowa:
1 puszka ananasów
1 budy waniliowy
piana:
1/2 szkl. białek
1/2 szkl. cukru
15 dag wiórków kokosowych

Opis przygotowania:
Ciasto biszkoptowe: białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wlać na formę i piec w temp. 160-180 st. C ok. 30-40 min.
Masa: z puszki ananasów odlać sok Ugotować na nim budyń. Owoce pokroić w kostkę, połączyć z budyniem i przestudzić.
Piana: białka ubić z cukrem, dodać kokos i lekko wymieszać.
Na upieczony biszkopt wyłożyć masę budyniową, a na nią pianę. Zapiec w gorącym piekarniku na złoty kolor w temp. 180 st. C.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 9922 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)


















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin