Ananasy z grilla |
|
Poziom: łatwy Czas: 15 min. Porcji: 10 Głosów: 3 Ocena: 5.00 Składniki: - puszka ananasów w zalewie cukrowej (krążki)
- 2 łyżki płynnego miodu
- 2 łyżki czerwonego deserowego wina
- sezonowe miękkie owoce (maliny, truskawki, poziomki, jeżyny, czerwone porzeczki)
- bita śmietana (może być w sprayu)
|
Opis przygotowania: 1.
Odsączone z zalewy krążki ananasa lekko przesuszamy. Miód mieszamy z winem.
2.
Na tacy do pieczenia na grillu układamy krążki owoców, każdy kawałek z obu stron smarujemy mieszanką miodu z winem, stawiamy tacę na dobrze rozgrzanym ruszcie i grillujemy po 2 min z każdej strony.
3.
Podajemy z ułożonymi obok świeżymi owocami oraz bitą śmietaną. |
|
Opis / Uwagi: małokaloryczne - KUCHNIA POLSKA Potrawy z GRILLA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot. Teresa i Zbigniew Wielgoszowie |
|
Sposób przygotowania: Grillowane |
|
Przepis czytano już 9574 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |