| Aromatyczna lasagne | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średniCzas: 50 min.
 Porcji: 6
 Głosów: 1Ocena: 5.00
1 puszka pomidorów
 1 cebula
 400 g makaronu lasgane
 500 g mielonego mięsa z indyka
 200 g pieczarek
 2 ząbki czosnku
 300 g szpinaku
 100 g startego sera żółtego
 4-5 łyżek masła
 3-4 łyżki maki
 olej
 3/4 szkalnki mleka
 sól
 pieprz
 oregano
 suszona bazylia
 słodka papryka w proszku
 gałka muszkatołowa
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: 1.Płaty makaronu podgotować około 8 minut , uwazając , żeby się nie skleiły.Przełożyć do zimnej wody.
 2.Mięso podsmażyć na oleju , doprawić solą i pieprzem . Dodać posiekaną cebulę i 1 ząbek czosnku , a nastepnie pomidory . Poddusić . Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju , a następnie dodać do sosu . Doprawić do smaku bazylią i słodką papryką . Szpinak podsmażyć na łyżce masła , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek , doprawić solą i pieprzem.
 3.Resztę masła roztopić , dodac mąkę i wlać mleko , cały czas mieszając . Doprawic solą , pieprzem i gałką . W natłuszczonej formie układać wrastwy makaronu , sosu beszamelowego , mięsa i szpinaku . Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni C.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Z mięsem i szpinakiem a pomidory dodajaą dodatkowy smak temu cudeńku.
 | 
		|  | 
| Region:  Kuchnia włoska | 
| Sposób przygotowania:  Pieczone | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  natalina4 | 
	| Przepis czytano już 5883 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 1) |