Aromatyczna rolada cielęca |
|
Poziom: średni Czas: 90 min. Porcji: 10 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Składniki na 10 osób:
" 1kg cielęciny
" 5 jajek
" 300g szpinaku świeżego (umytego)
" ulubione świeże zioła (np. bazylia, tymianek)
" 100g tartego parmezanu
" 30g majeranku
" oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
" sól i pieprz do smaku
" 2 średnie cebule
|
Opis przygotowania: Na oliwie z oliwek zeszklij posiekany czosnek ze szpinakiem, dopraw solą i pieprzem. Dodaj zioła
i majeranek. Cielęcinę rozkrój na płaty i ułóż obok siebie. Rozbij delikatnie i lekko i posól. Rozbij jajka z parmezanem, połącz ze szpinakiem i wyłóż masę na cielęcinę. Dokładnie zwiń roladę i zwiąż nitką. Na wierzchu ułóż piórka cebuli. Piecz w 200°C ok. 50 min pod przykryciem. Roladę podawaj ostudzoną pokrojoną w plastry. |
|
Region: Pozostałe |
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 4134 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |