przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Aromatyczne placuszki z cukinii i komosy ryżowej z hummusem


Poziom: średni
Porcji: 2
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Składniki dla 2 osób:
1 duża cukinia (3 szklanki startej cukinii)
½ szklanki komosy ryżowej
½ opakowania hummusu klasycznego Well Well
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
½ szklanki pełnoziarnistej mąki
½ łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki soku z cytryny
sól pieprz
ulubione przyprawy: oregano, bazylia, koper

Na sos jogurtowo-hummusowy:
½ opakowania hummusu klasycznego Well Well
4 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka musztardy

Opis przygotowania:
Przygotowanie:
1. Do garnka wlewamy szklankę wody i dosypujemy komosę, gotujemy aż do momentu wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem około 10-12 minut.
2. Cebulę i czosnek kroimy i wraz z przyprawami podsmażamy na patelni.
3. Cukinię obieramy, ścieramy na tarce i wyciskamy z niej jak najwięcej wody, jeśli będzie zbyt mokra, placki nie będą zwarte i chrupkie.
4. Dodajemy hummus i wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy
5. Formując małe placki, smażymy na patelni, około 3-4 minuty z każdej strony.

Wskazówka: Placuszki serwujemy z ulubionym sosem np. jogurtowym, czosnkowym lub tahini

Gotowe! Wszystkiego Smacznego!
Well-well.eu

Podpowiedź: W przepisie wykorzystano *Hummus klasyczny Well Well.
Przepis został dodany przez:  mniam
Przepis czytano już 50 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin