przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Bługarskie herbatniki

Poziom: łatwy
Głosów: 3
Ocena: 4.67
Składniki:
- 250 g masła
- 250 g cukru
- 4 żółtka
- wanilia
- ok. 0.5 kg mąki

Opis przygotowania:
Utrzeć masło z cukrem. Następnie dodać kolejno żółtka oraz wanilię. Do masy dodać mąkę i zagnieść ciasto (ciasto powinno mieć miękką konsystencję). Ciasto rozwałkować w blaty grubości ok. 0.5 cm i wyciąć z niego herbatniki dowolnych kształtów. Ciastka piec na blaszce posmarowanej masłem w lekko nagrzanym piekarniku, aż się zarumienią.
Region:  Kuchnia bułgarska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 8833 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin