Bługarskie herbatniki | 
	 | 
		Poziom: łatwy Głosów: 3 Ocena: 4.67  Składniki: - 250 g masła 
- 250 g cukru 
- 4 żółtka 
- wanilia 
- ok. 0.5 kg mąki
 
  | 
	Opis przygotowania: Utrzeć masło z cukrem. Następnie dodać kolejno żółtka oraz wanilię. Do masy dodać mąkę i zagnieść ciasto (ciasto powinno mieć miękką konsystencję). Ciasto rozwałkować w blaty grubości ok. 0.5 cm i wyciąć z niego herbatniki dowolnych kształtów. Ciastka piec na blaszce posmarowanej masłem w lekko nagrzanym piekarniku, aż się zarumienią. | 
	 | 
	| Region:  Kuchnia bułgarska | 
| Sposób przygotowania:  Pieczone | 
	 | 
		| Przepis czytano już 9757 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |