Bługarskie herbatniki |
|
Poziom: łatwy Głosów: 3 Ocena: 4.67 Składniki: - 250 g masła
- 250 g cukru
- 4 żółtka
- wanilia
- ok. 0.5 kg mąki
|
Opis przygotowania: Utrzeć masło z cukrem. Następnie dodać kolejno żółtka oraz wanilię. Do masy dodać mąkę i zagnieść ciasto (ciasto powinno mieć miękką konsystencję). Ciasto rozwałkować w blaty grubości ok. 0.5 cm i wyciąć z niego herbatniki dowolnych kształtów. Ciastka piec na blaszce posmarowanej masłem w lekko nagrzanym piekarniku, aż się zarumienią. |
|
Region: Kuchnia bułgarska |
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis czytano już 8833 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |