przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Baba rodzynkowa

Poziom: ¶redni
Głosów: 2
Ocena: 2.50
Składniki:
- 25 dkg mÄ…ki
- 25 dkg margaryny
- 25 dkg cukru
- 4 jaja
- 10 dkg rodzynek
- po 3 Ĺ‚yĹĽki sherry i rumu
- Ĺ‚yĹĽeczka proszku do pieczenia
- 0.5 Ĺ‚yĹĽeczki cynamonu
- 0.5 łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej
- szczypta soli

Opis przygotowania:
Utrzeć margarynę z cukrem, nie przerywając ucierania dodać jaja i mąkę z proszkiem do pieczenia. Połączyć z resztą składników, wymieszać, dodać opłukane i odsączone rodzynki, dobrze wyrobić. Piec ok. 90 min. w temp. 175°C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 4889 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin