przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Baba rodzynkowa

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 2.50
Składniki:
- 25 dkg mąki
- 25 dkg margaryny
- 25 dkg cukru
- 4 jaja
- 10 dkg rodzynek
- po 3 łyżki sherry i rumu
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 0.5 łyżeczki cynamonu
- 0.5 łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej
- szczypta soli

Opis przygotowania:
Utrzeć margarynę z cukrem, nie przerywając ucierania dodać jaja i mąkę z proszkiem do pieczenia. Połączyć z resztą składników, wymieszać, dodać opłukane i odsączone rodzynki, dobrze wyrobić. Piec ok. 90 min. w temp. 175°C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 4543 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin