przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Babka kukurydziana

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 1.5 szkl. kaszy kukurydzianej,
- 3 szkl. mleka,
- łyżka masła lub margaryny,
- 30 dkg miękkich owoców (świeżych lub mrożonych),
- 0.75 szkl. śmietany,
- 6 łyżek cukru,
- sól.

Opis przygotowania:
Mleko zagotować, wsypać dwie łyżki cukru, sól i kaszę, zamieszać, zagotować, dogotować na wolnym ogniu lub w piekarniku. Ugotowaną kaszę wyłożyć do formy babowej przelanej wodą i posypanej cukrem, odstawić do ostudzenia. Owoce umyć i oczyścić (mrożone częściowo rozmrozić), zmiksować z cukrem i ze śmietaną. Wystudzoną babkę wyłożyć do góry dnem na półmisek, polać sosem i przybrać owocami.
Przepis czytano już 5089 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






Nie dobre
Dodał/a ~Ciacho dnia 2009-03-14 19:26:52

mi to ciacho nie smakuje











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin