| Babka puchowa | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  średniGłosów: 0Ocena: 0.00
- 1/2 kg mąki
 - 35 dag cukru
 - 25 dag margaryny lub masła
 - 4 jajka
 - 3/4 szkl. śmietany
 - 2-3 łyżki kakao
 - 1 łyżka proszku do pieczenia
 - 1 cukier waniliowy
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Margarynę utrzeć z 25 dag cukru, dodać żółtka i cukier waniliowy. Mąkę przesiać, połączyć z proszkiem do pieczenia. Następnie na przemian ze śmietaną dodawać do utartych z cukrem żółtek - cały czas mieszając (ja robię w mikserze). Gdy masa będzie już gładka, ubić pianę z białek i dodać do masy - delikatnie wymieszać. Z ciasta ubrać ok 7 łyżek i dodać do niego kakao. Blaszkę z kominem wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Ciasto wylać do blachy: najpierw połowę ciasta jasnego, do środka ciasto ciemne i na wierzch pozostałą część ciasta jasnego.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  anka1988 | 
	| Przepis czytano już 5839 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |