przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Babka śląska

Poziom: łatwy
Głosów: 4
Ocena: 4.50
Składniki:
- 20 dkg mąki wrocławskiej,
- 5 dkg mąki ziemniaczanej,
- 15 dkg cukru pudru,
- 10 dkg margaryny,
- 6 jaj, sól i olejek waniliowy,
- tłuszcz do formy.

Opis przygotowania:
Jaja umyć, wybić ze skorupek do naczynia, oddzielić żółtka od białek. Masło utrzeć z cukrem dodając kolejno żółtka, wymieszać z ubitą pianą z białek przesypując przesianą mąką wrocławską i ziemniaczaną oraz dodać sól i olejek. Następnie przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy i piec około 50 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu wyjąć, lekko przestudzić, posypać cukrem pudrem z wanilią.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 7062 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin