przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Banany z miodem


Poziom: średni
Czas: 30 min.
Porcji: 4
Głosów: 5
Ocena: 3.20
Składniki:
- 4 małe banany
- 4 - 8 łyżeczek płynnego miodu (wg gustu)
- 50 g migdałowych płatków lub sezamu
- olej do głębokiego smażenia

Ciasto:
- 1 szkl. mąki
- 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0.5 szkl. wody
- 1 jajko

Opis przygotowania:
Wymieszać składniki na ciasto o zawiesistej konsystencji.
Odstawić na 30 min., żeby wyrosło. Banany obrać, przekroić wzdłuż na
pół i obtoczyć w cieście. Smażyć na głębokim oleju na złoty kolor.
Ułożyć banany na talerzu, skropić miodem, posypać migdałami lub sezamem.
Serwować ciepłe.
Opis / Uwagi:
Są pyszne i szybko je się przygotowuje
Region:  Kuchnia chińska
Sposób przygotowania:  Smażone
Źródło:  Kulinarny Atlas Świata
Przepis został dodany przez:  lelcia1996
Przepis czytano już 5155 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin