przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Banany z miodem


Poziom: ¶redni
Czas: 30 min.
Porcji: 4
Głosów: 5
Ocena: 3.20
Składniki:
- 4 małe banany
- 4 - 8 łyżeczek płynnego miodu (wg gustu)
- 50 g migdałowych płatków lub sezamu
- olej do głębokiego smażenia

Ciasto:
- 1 szkl. mÄ…ki
- 0.5 Ĺ‚yĹĽeczki proszku do pieczenia
- 0.5 szkl. wody
- 1 jajko

Opis przygotowania:
Wymieszać składniki na ciasto o zawiesistej konsystencji.
Odstawić na 30 min., żeby wyrosło. Banany obrać, przekroić wzdłuż na
pół i obtoczyć w cieście. Smażyć na głębokim oleju na złoty kolor.
Ułożyć banany na talerzu, skropić miodem, posypać migdałami lub sezamem.
Serwować ciepłe.
Opis / Uwagi:
SÄ… pyszne i szybko je siÄ™ przygotowuje
Region:  Kuchnia chińska
Sposób przygotowania:  Smażone
¬ródło:  Kulinarny Atlas ¦wiata
Przepis został dodany przez:  lelcia1996
Przepis czytano już 5559 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin