|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Banany zapiekane na ruszcie |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Porcji: 1 Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - dorodny banan
- łyżeczka soku z cytryny
- łyżeczka świeżego, dobrego masła
- kopiasta łyżeczka cukru wymieszana z 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
- czubata łyżeczka drobno posiekanej, smażonej skórki pomarańczowej
- płaska łyżeczka bezpestkowych rodzynek (sułtanki)
|
Opis przygotowania: 1.
Odpowiedniej wielkości arkusz folii aluminiowej smarujemy masłem, kładziemy obrany ze skórki banan, kropimy sokiem z cytryny (bez pestek), oprószamy cukrem wymieszanym z cynamonem, rodzynkami i srórką pomarańczową.
2.
Zawijamy szczelnie w folię w taki sposób, by powstał zgrabny pakiecik, układamy na brzegu grilla, zapiekamy nie dłużej niż 15 min.
3.
serwujemy po odwinięciu z folii i wymodelowaniu jej w taki sposób, by powstała zgrabna "miseczka". Do deseru podajemy łyżeczkę lub specjalny widelczyk. Bardzo dobrze pasuje biszkoptowe ciasto lub małe, świeże biszkopciki szampanki oraz filiżanka mocnej, aromatycznej czarnej kawy. |
|
Opis / Uwagi: małokaloryczne - KUCHNIA POLSKA Potrawy z GRILLA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot. Teresa i Zbigniew Wielgoszowie |
| Sposób przygotowania: Grillowane | |
Przepis czytano już 13425 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|