przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Barszcz czerwony


Poziom: łatwy
Czas: 90 min.
Porcji: 10
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
1 kg wędzonych kości wieprzowych
słoik zakwasu z buraczków
listek laurowy
kilka ziaren ziela angielskiego
ząbek czosnku
majeranek
cukier
sól
pieprz

Opis przygotowania:
1 . Wędzone kości zalej w rondlu wodą , ugotuj wywar około 1 godziny . Odcedź na sicie do dużego garnka .
2 . Zakwas z buraczków połącz z litrem przegotowanej wody . Wlej do ugotowanego wywaru . Dodaj listek laurowy , ziarna ziela angielskiego , obrany czosnek , przypraw do smaku cukrem , solą i pieprzem . Zagotuj . Posyp majerankiem .
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  natalina4
Przepis czytano już 2274 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin