| Barszcz czerwony | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  90 min.Porcji:  10Głosów: 0Ocena: 0.00
1 kg wędzonych kości wieprzowych
 słoik zakwasu z buraczków
 listek laurowy
 kilka ziaren ziela angielskiego
 ząbek czosnku
 majeranek
 cukier
 sól
 pieprz
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: 1 . Wędzone kości zalej w rondlu wodą , ugotuj wywar około 1 godziny . Odcedź na sicie do dużego garnka .
 2 . Zakwas z buraczków połącz z litrem przegotowanej wody . Wlej do ugotowanego wywaru . Dodaj listek laurowy , ziarna ziela angielskiego , obrany czosnek , przypraw do smaku cukrem , solą i pieprzem . Zagotuj . Posyp majerankiem .
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  natalina4 | 
	| Przepis czytano już 5428 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |