|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Barszcz czerwony |
|
Poziom: średni Głosów: 10 Ocena: 3.70 Składniki: 0,5 l kwasu buraczanego,
1 pęczek włoszczyzny bez kapusty,
ziele angielskie,
pieprz czarny,
listek laurowy,
10 dkg suszonych prawdziwków,
5 buraków czerwonych,
ocet winny,
cukier,
sól.
|
Opis przygotowania: Grzyby namoczyć, ugotować, odcedzić. Przygotować wywar z buraków, włoszczyzny i przypraw, przecedzić przez gęste sitko, połączyć z wywarem z grzybów, dodać kwas buraczany w proporcji 0.5 l kwasu na 1.5 l wywaru z grzybów i włoszczyzny, podgrzać na małym ogniu nie dopuszczając do wrzenia. Gorący barszcz przyprawić pieprzem, solą, cukrem i octem winnym. Surowe buraki obrać, utrzeć na grubej tarce, przełożyć do barszczu, pozostawić na 15 min. po czym przecedzić. Barszcz podawać bardzo gorący z uszkami z grzybami. |
|
Region: Kuchnia polska | Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 18835 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|