przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Barszcz czerwony II

Poziom: łatwy
Głosów: 3
Ocena: 3.67
Składniki:
- 0.5 kg buraków
- kilka ziaren ziela angielskiego
- 4 szkl. wywaru z warzyw lub wody
- 2 łyżki soku z cytryny lub rozgniecionych żurawin
- 1 (lub więcej) ząbek czosnku (niekoniecznie)
- cukier i sól

Opis przygotowania:
Obrane buraki utrzeć na grubej tarce. Włożyć do sporego rondla, zalać wywarem lub wodą, posolic, dorzucić ziarenka ziela angielskiego. Gotować, aż buraki zmiękną, a barszcz nabierze koloru. Po zdjęciu z ognia, można zupę przecedzić. Dodać sok z cytryny lub żurawiny (zamiast żurawin można użyć czerwonych porzeczek). Doprawić cukrem i solą. Można dorzucić rozgnieciony ząbek czosnku
Opis / Uwagi:
Jeżeli twoje dziecko nie jest uczulone na mleko i jego przetwory, barszcz można jeszcze doprawić łyżeczką masła.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 5208 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin