Barszcz na surowo bd |
|
Poziom: średni Czas: ponad 2 godz. Głosów: 4 Ocena: 3.75 Składniki: - buraki - zetrzeć na tarce - posolić
- liść laurowy - dodać
- ziele angielskie
- Vegeta
|
Opis przygotowania: Osobno zrobić wywar na nóżce lub kości z marchewką, pietruszką, selerem, porem.
Buraki zalać wrzącym wywarem. Pozostawić pod przykryciem 2 godziny - NIE GOTOWAĆ.
Dodać do smaku szczyptę cukru, pieprz, czosnek, kwasek cytrynowy.
Wszystko przecedzić i barszcz gotowy |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: adam |
Przepis czytano już 7563 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |