Barszcz ukraiński |
|
Poziom: średni Czas: 120 min. Porcji: 10 Głosów: 3 Ocena: 2.00 Składniki: - 1 bakłażan
- 1cukinia
- puszka fasoli białej
- 2 duże buraki czerwone
- 6 ziemniaków
- 3 marchewki
- 1 cebula
- pół glówki bialej kapusty
- śmietana
- oliwa z oliwek
- koncentrat barszczu czerwonego
- liść laurowy
- ziele angielskie
- ocet
- vegeta
- cukier
- pół kilo żeberek wieprzowych
|
Opis przygotowania: Żeberka obgotowujemy z liściem laurowym i zielem angielskim. Szatkujemy białą kapustę, cukinię, bakłażan, ziemniaki, marchewkę, buraczek kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Kiedy żeberka są obgotowane dodajemy najpierw buraczek a następnie ziemniaki i marchewkę. Cukinię i bakłażan smażymy do miękkości i dodajemy do zupy. W tym samym czasie dodajemy kapustę. Gdy warzywa będą miękkie to wlewamy łyżkę octu. Dodajemy biała fasolę. Cebulę podsmażamy na patelni po czym wlewamy do zupy. Jeśli kolor jest nie ciekawy dolewamy koncentratu barszczu. Gotujemy jeszcze 5 min. Ściągamy z ognia,kiedy trochę ostygnie zabielamy śmietaną. |
|
Region: Pozostałe |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: katarzynaszwarc |
Przepis czytano już 8470 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |