przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Bażant gotowany na parze

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- bażant
- 100 g słoniny
- sól
- po ćwierć łyżeczki tymianku i pieprzu
- 1 listek laurowy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- pół szklanki deserowego wina

Opis przygotowania:
Sprawionego, umytego bażanta natrzeć solą, pieprzem, tymiankiem i pokruszonym listkiem laurowym, skropić sokiem z cytryny, zostawić na 1 - 2 h w chłodnym miejscu.
Formę pasztetową wyłożyć cienkimi plastrami słoniny, ułożyć bażanta, przykryć plastrami słoniny, wlać wino. Formę szczelnie zamknąć. Gotować na parze ok. 2 h. Przed podaniem mięso polać sosem przetartym przez sito.
Sposób przygotowania:  Na parze
Przepis czytano już 5682 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin