przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Bezy

Poziom: b. łatwy
Czas: ponad 2 godz.
Głosów: 14
Ocena: 4.42
Składniki:
40 dkg cukru pudru,
8 białek,
bita śmietana z cukrem pudrem i kakao

Opis przygotowania:
Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem 15-20 dkg cukru, pod koniec ubijania dodawać powoli pozostały cukier. Blachę wyłożyć natłuszczonym pergaminem, wyciskać przez "szpryckę" w pewnej odległości od siebie okrągłe ciasteczka, posypać cukrem pudrem, wstawić do ciepłego piekarnika i suszyć 2-3 godziny. Po wysuszeniu zdjąć ciasteczka podważając nożem, łączyć po dwa przekładając ubitą śmietaną z cukrem i kakao.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 8870 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin