|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Bezy |  |  |  | Składniki:Poziom: b. łatwyCzas: ponad 2 godz.
 Głosów: 14Ocena: 4.42
40 dkg cukru pudru,
 8 białek,
 bita śmietana z cukrem pudrem i kakao
 
 
 |  | Opis przygotowania: Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem 15-20 dkg cukru, pod koniec ubijania dodawać powoli pozostały cukier. Blachę wyłożyć natłuszczonym pergaminem, wyciskać przez "szpryckę" w pewnej odległości od siebie okrągłe ciasteczka, posypać cukrem pudrem, wstawić do ciepłego piekarnika i suszyć 2-3 godziny. Po wysuszeniu zdjąć ciasteczka podważając nożem, łączyć po dwa przekładając ubitą śmietaną z cukrem i kakao.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Pieczone |  |  |  | Przepis czytano już 12114 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |