przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Bezy czekoladowe

Poziom: łatwy
Głosów: 5
Ocena: 4.20
Składniki:
- 4 białka
- 20 dkg cukru pudru
- 7.5 dkg mąki
- 12.5 dkg startej czekolady
- 2 dkg cukru waniliowego
- 0.5 łyżeczki cynamonu

Opis przygotowania:
Ubić białka na pianę, a gdy będzie sztywna, stopniowo dodawać cukier puder, czekoladę, cukier waniliowy i cynamon, delikatnie wymieszać. Blaszkę wysmarować tłuszczem i posypać mąką. łyżeczką nakładać małe porcje ciasta, zachowując spore odstępy. Piec 18 min. w temp. 160°C. Gotowe bezy ostudzić i delikatnie (są bardzo kruche) ułożyć na talerzu.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 5746 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






czy to jest dla małych kucharzy
Dodał/a ~kuba dnia 2008-04-17 15:57:09

chce wiedzieć czy można takie coś zrobić dla mojej mamy












Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin