przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Biszkopt czekoladowy-szybki

Poziom: średni
Czas: 60 min.
Porcji: 10
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
225g masła lub margaryna ale tylko mleczna ,
225 g cukru , 4 średnie jaja ,175 g mąki pszennej, półtorej łyżeczki proszku do pieczenia, 50 g gorzkiego kakao , łyżkę ciepłej wody

Opis przygotowania:
Wymieszaj maso z cukrem na lekkę i puszystą masę.Stopniowo dodawaj po 1 jajku / jajka muszą mieć tem pokojową / ,połowę mąki przesiej do masy ,proszek i sól, kakao -wymieszaj składniki drewnianą łyżką.Przesiej resztę mąki i wymieszaj ,dodaj wody gdy masa jest za gęsta . Czasem można dodać o 2-3 łyżki mąki mniej .
Piec 25 -30 minut tep 180 oC , Po ostygnięciu polać delikatnie polewą .
Opis / Uwagi:
Gdy pieczemy ciasto nie wolno otwierać piekarnika , bo opadnie i zrobi się zakalec. Jaja muszą mieć temp pokojową .
Przepis został dodany przez:  aniesie27
Przepis czytano już 3680 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin