Biszkopt czekoladowy-szybki |
|
Poziom: średni Czas: 60 min. Porcji: 10 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 225g masła lub margaryna ale tylko mleczna ,
225 g cukru , 4 średnie jaja ,175 g mąki pszennej, półtorej łyżeczki proszku do pieczenia, 50 g gorzkiego kakao , łyżkę ciepłej wody
|
Opis przygotowania: Wymieszaj maso z cukrem na lekkę i puszystą masę.Stopniowo dodawaj po 1 jajku / jajka muszą mieć tem pokojową / ,połowę mąki przesiej do masy ,proszek i sól, kakao -wymieszaj składniki drewnianą łyżką.Przesiej resztę mąki i wymieszaj ,dodaj wody gdy masa jest za gęsta . Czasem można dodać o 2-3 łyżki mąki mniej .
Piec 25 -30 minut tep 180 oC , Po ostygnięciu polać delikatnie polewą . |
|
Opis / Uwagi: Gdy pieczemy ciasto nie wolno otwierać piekarnika , bo opadnie i zrobi się zakalec.
Jaja muszą mieć temp pokojową . |
|
|
Przepis został dodany przez: aniesie27 |
Przepis czytano już 3996 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |