przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Biszkopt orzechowy z ananasami

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
biszkopt orzechowy:
5 jaj
ž szkl. cukru
7 dag mąki
5 dag zmielonych orzechów
1 ˝ łyżeczki proszku do pieczenia
masa:
1 puszka ananasów
1 jasny budyń
1 kostka masła
1 szkl. cukru
4 żółtka
biszkopt kokosowy:
4 białka
1 szkl. cukru
20 dag wiórków kokosowych

Opis przygotowania:
Biszkopt orzechowy: białka ubić, dodając po 1 łyżce cukru. Dodawać po 1 żółtku, ciągle ubijając. Dodać orzechy, mąkę z proszkiem i lekko wymieszać. Piec w temp. 180 st. C przez 30-40 min.
Masa: oddzielić ananasy i sok. Z soku (jeśli nie ma pełnej szklanki, uzupełnić wodą)ugotować jasny budyń. Masło. Cukier i żółtka utrzeć, dodać zimny budyń i pokrojone owoce.
Biszkopt kokosowy: białka ubić, dodać cukier. Dodać kokos i upiec na złoty kolor.
Na biszkopt orzechowy położyć masę, biszkopt kokosowy, masę, biszkopt orzechowy.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 10697 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin