przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Biszkopt z truskawkami

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 1 kg truskawek
- 4 jaja
- 4 łyżki cukru
- 5 łyżek mąki
- 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
- galaretka truskawkowa
- tłuszcz do wysmarowania formy
- tarta bułka

Opis przygotowania:
Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem na puszystą masę. Białka ubić na sztywną pianę. Do żółtek dodawać na przemian po łyżce mąki i piany oraz proszek do pieczenia. Lekko wymieszać łyżką cedzakową, włożyć do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką, wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 - 180°C i upiec na złoty kolor. Przygotować galaretkę wg przepisu na opakowaniu, wystudzić i wstawić do lodówki. Truskawki umyć, odszypułkować, osuszyć. Na wystudzonym biszkopcie ułożyć truskawki, zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 9478 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin