|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Biszkopt zaparzany |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: - 6 jaj
- 18 dag (9 łyżek) cukru
- 18 dag (niepełna szklanka) mąki
- cukier waniliowy
- tłuszcz i papier do formy
|
Opis przygotowania: Zagotować wodę w rondlu. Przygotować formę. Umyte jaja wybić do miski, dodać cukier i ubijać kilka minut. Miskę postawić na naczyniu z gotującą się wodą w dalszym ciągu ubijać, mieszając przy dnie, żeby białko nie ścięto się. Po kilku minutach ubijania, gdy masa zagrzeje się do 45 C zdjąć ją z pary i dalej ubijając ostudzić do temperatury około 25 C. Dobrze ubita i zagęszczona masa powinna spływać z trzepaczki, tworząc na powierzchni wyraźny ślad. Masę delikatnie wymieszać z mąką, wylać do formy. Formę wstawić do nagrzanego piekarnika (około 160 C) i piec 30-40 min. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 7255 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
przepis Dodał/a ~Jaaa... dnia 2010-12-20 18:59:00
Przepis jest mało konkretny nie ma napisane zeby dodac cukier waniliowy nie ma również napisane czy same bialka czy od razu z zółtkami
|
|
|
|