przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Bita śmietana z malinami

Poziom: b. łatwy
Czas: 10 min.
Głosów: 3
Ocena: 2.33
Składniki:
- 30 dkg malin
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 szklanki bitej śmietany
- 4 łyżeczki żelatyny

Opis przygotowania:
Maliny przebrać, umyć pod bieżącą wodą i przetrzeć przez sito. Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej wody, aby napęczniała, a następnie rozpuścić w 4 łyżkach wrzątku. Żelatynę połączyć z przecierem malinowym i cukrem, a następnie wszystko wymieszać delikatnie z bitą śmietaną. Masę wyłożyć do pucharków wypłukanych zimną wodą i odstawić do zastudzenia.
Przepis czytano już 4963 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin